15.aug.2008 FESTIVAL
3

1. Lindstrøm
Hans-Peter Lindstrøm ? familiefar, musiker og geni ? avsluttet festivalens første kveld på Vika-scenen i Middelalderparken. Lindstrøm har en utrolig og fascinerende evne til å lage musikk som både er nydelig og tøff på samme tid. Også hans konsert denne kvelden var nettopp det. Han entret beskjedent scenen og spilte hele sin nye plate fra begynnelse til slutt. En plate bestående av ikke færre enn tre spor, men de er til gjengjeld lange reiser i nydelige musikalske landskap (med frykt for å bli altfor metaforisk). I beste Lindstrømstil er platen preget av stødige diskobeats med drivende bass, svisjende vinder og nydelige melodier krydret med små tamburinslag og 808-claps her og der. Med andre ord en fin oppskrift som nok fikk flere enn bare meg til å fryse på ryggen i Vika.


4

2. The Whitest Boy Alive på Øyanatt
Dette var genialt. Ryktene sa at Stratos aldri hadde vært mer utsolgt (dersom det finnes grader av utsolgthet), og sannsynligvis stemte det, for maken til ettertraktet band skal man lete lenge etter. I tillegg til den forestående konserten under Ekkofestivalen var dette deres eneste opptreden i Norge på en stund. Bandet spilte flere sanger fra den kommende platen ? alle naturligvis herlig dansbare og synthbefengte ? i tillegg til gamle klassikere, og Erlend Øye fikk hele salen til å sette seg på huk og deretter eksplodere idet de kjørte i gang ?Burning?. Som om ikke konserten var nok, så fortsatte det hele med en slags live DJ-battle, der DJ Asel og bandet spilte annenhver sang og mikset disse inn i hverandre. Dette hadde visstnok blitt planlagt minutter før konserten startet, men suksessen var ikke desto mindre et faktum.


1

3. Diplo
Jeg har aldri vært noen kjempefan av Diplo, simpelthen fordi jeg ikke har hørt noe særlig på ham, men det er ingen grunn til at hans opptreden under Øya ikke skal trekkes frem. Fra første basstrommeslag var det klart at dette kom til å ta av. Han blandet til tider usannsynlig heftige nyere beats med gammelt materiale. Selv Prodigy fikk være med, før det kanskje naturlig nok endte med M.I.A. Diplo var også den første (tror jeg) som benyttet seg av kjempeballonger (jmf. bildet).

Ord og foto: Geir Hermansen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits