31.jul.2008 MUSIKK

00cdandcover

18. August slippes Lindstrøms lenge påventede debutalbum som soloartist "Where you go I go too" på Feedelity, men den har selvsagt forlengst lekket ut til piratene på the internetz. Og dette er litt av noe greier. Her slår stavanger-mannen følge med Villalobos, Goldie og andre pretensiøse samtidsmusikere i klubben "jeg har lagd en halvtimes-lang låt". Tittelsporet er nemlig så langt, og det er herlig å høre Lindstrøm ta seg tid til en skikkelig oppbygging. Er digg å ha sitt eget label da, slik at man kan tillate seg denslags. Ingen labelboss som puster deg i ryggen og ber deg gjøre 10 nye spacedisco-låter.

Men selv om formatet er strekt så er sounden forsåvidt kjent  og kjær for alle som liker hans tidligere produksjoner og remixer, og man kjenner igjen mange elementer fra den såkalte norske spacediscoen. De to andre låtene på albumet er "bare" henholdsvis ti og femten minutter lange, og det hele utgjør en helhet som liksom er en slags journey in time and space and sound osv hvis dere skjønner. Det innfrir forventningene i aller høyeste grad og kommer til å bli en klassiker på ipoden nå i sommervarmen. Skal man dra dette i gang på dansegulvet kreves det nok at man er en noenlunde habil dj med et habilt publikum, eller så må det et par remixer til. Jeg venter i spenning på å høre begge deler.

Last ned Lindstrøm-albumet hos din lokale pirat eller oppfør deg som folk og vent til det kommer i butikken.


Ord: Erik Sterb. Foto: Piratene på nettet.

6 kommentarer

Jens

31.jul.2008 kl.08:10

Hva med dette debutalbumet fra Lindstrøm da Erik Sterb:
www.pitchforkmedia.com/article/record_revi...s-a-feedelity-affair
Det er ganske bra det også.

Lotte

31.jul.2008 kl.09:15

Tenkte jeg også! A feedelity affair er vel i høysete grad debutalbumet. og det er dritfint.

telle

31.jul.2008 kl.12:09

Han ligner på Stefan Janoski.

Emilio

31.jul.2008 kl.13:31

Det er ikke hans første album, snarere en compilation av tidligere utgivelser.

erik sterb

31.jul.2008 kl.14:25

Til Jens og Lotte.

Henviser man til pitchfork så bør man helst lese artikkelen man henviser til. Der står det: "this overdue round-up of some of the greater and lesser-known Lindstrøm tracks off his 10 or so vinyl releases". Senere står utgivelsen omtalt som "The compilation".

Som Emilio påpeker er altså feedelity affair en samleplate med tidligere utgivelser. Det kan kanskje hevdes at når en artist gir ut en samleplate med tidligere utgivelser før han gir ut et artistalbum, så bør man betrakte dette som debutalbumet. Det gjør ikke jeg, og jeg tror jeg har en samlet musikkpresse i ryggen når jeg kaller "Where you go I go too" for Lindstrøms debutplate.

Men for øvrig en ganske interessant debatt dette her da, om man kan kalle feedelity affair for et debutalbum, kan man kalle en samleplate som består kun av ting som artisten tidligere har gitt ut for et "album"? Og for den saks skyld: Bør man ikke egentlig kalle "Where you go I go too" for en EP i og med at den bare har tre låter? Mange spennende grensespørsmål å ta fatt i her folkens.

Kjør debatt.

Jens

31.jul.2008 kl.19:48

En singel er tradisjonelt 2 låter (a-side og b-side), en EP er 3-5 låter og en LP har vanligvis 5++ låter, så å kalle dette en EP er i hvert fall ok.

Skriv en ny kommentar

hits