25.apr.2008 UTELIV
dominion1

Klubbdøden rammer Bergen nok en gang, og i kveld er det siste gang Dominion ser nattens lys. Dermed må Bergens gothere/synthere/metallhoder/generelt "lovers of all things dark" søke tilflukt andre steder i tiden som kommer. Kristin Gjertsen (som kan ses helt til høyre i bildet over), bookingansvarlig og dj for Dominion, forklarer via mail om bakgrunnen for oppløsningen:

- Vi i styret har lenge slitt med følelsen av å drive en klubb som ikke er "vår". Da klubben ble etablert for 10 år siden var det andre behov enn nå for en alternativ klubbscene som stod i forhold til de herskende kulturpulser dengang. De siste årene har den nye generasjonen styremedlemmer slitt med å opprettholde det originale kulturuttrykket Dominion i alle år var kjent for, samtidig som vi har prøvd å integrere nye musikksjangre som har kommet med tiden.

I forhold til andre alternativer på utelivsfronten nevner Kristin både Garage og Hulen, men fremhever særlig Inside og Hinsides når det kommer til å dekke de mer harde rocksjangrene.

- Ellers er utelivet blodfattig for de sortkledde i den grad det vil være mulig å kunne gå ut og ta en øl eller ti og kunne lytte på trad-goth, post-punk, sort-metall, EBM og industrial - i tillegg til å kunne føle seg tilpass og fri til å uttrykke seg fysisk med undergrunnens kles-kodekser uten å bli stilt mot veggen av de som ikke forstår. Trist, men sant.

Upop ønsker alle som har vært involvert i Dominion lykke til videre, og Kristin forteller at der nå konspireres i kulissene blant dj´s og andre involverte i miljøet:

- Planer er det mange av, men først hvile. Deretter kan det kanskje skapes magi igjen.

Siste rest av gothmagi under Dominionfanen kan altså oppleves i kveld fra kl. 2200 på Hinsides, der bandet Konfront sørger for et metal-elektronisk bakteppe til en uhøytidelig gravferd. Skål!

Ord: Anette Basso. Foto: Magnus Vollset for Dominion

Én kommentar

Helge

27.mai.2008 kl.22:44

Leit!
Men håper det kommer noen nytt hvor en kan nyte litt industri og EBM med en god øl.

Skriv en ny kommentar

hits